Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2020 11:56 - МИСЪЛТА Е БУМЕРАНГ: МИСЛИШ ДОБРО – ДОБРО ТИ СЕ ВРЪЩА
Автор: havefun Категория: Лични дневници   
Прочетен: 503 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Бъдете внимателни със своите мисли. Всичко, което излиза от вашето съзнание, отново се връща към вас. Всяка мисъл във вашата глава е бумеранг.

Ако мразите някого, омразата ще се обърне против вас. Ако обичате някого, тази любов ще се върне при вас.

Всяка зла мисъл е трижди зловредна. Първо, тя нанася вреда на самия мислещ субект, травмирайки неговото ментално тяло.

Второ, тя причинява вреда на човека, който е обект на тази мисъл.

И трето, тя нанася вреда на цялото човечество, замърсявайки менталната атмосфера.

Всяка зла мисъл, отправена по адрес на някой човек, става за него страшен меч. Ако вие излъчвате мисли, пропити с ненавист, вие в действителност ставате убиец на този човек, към когото изпращате тези мисли. Но вие ставате и самоубиец, защото тези мисли задължително ще се обърнат против вас.

 

Наситеното със зли мисли съзнание действа като магнит, защото ти привлича подобни мисли на други хора, и по този начин усилва първоначалното зло.

Злите мисли, хвърлени в менталната атмосфера, отравят възприемчивите умове.

Съсредоточаването върху зла мисъл постепенно я лишава от нейната гнусота и подбужда мислещия субект да извърши действие – по този начин тази мисъл се реализира.

 

МИСЛИТЕ И МОРСКИТЕ ВЪЛНИ

Мислите приличат на океански вълни. Не можеш да ги преброиш. Първоначално дори можеш да изпаднеш в отчаяние, опитвайки се да ги подчиниш на себе си.

Някои мисли се подчиняват, а други се измъкват. Мисли, които някога да бии потиснати, могат отново да се появят по някое време. Никога не изпадайте в униние на нито един от етапите на практиката! Вие навярно ще придобиете вътрешна духовна сила. Чака ви неминуем успех! Всичките йогини от древността са се сблъсквали с такива трудности, с които се сблъсквате и вие сега.

Вашата първа цел трябва да бъде насочена към намаляване на потребностите и желанията. Съкратете вашите потребности и желания; след това количеството на мислите ще намалее от само себе си. Постепенно всички мисли ще изгаснат.

 

ЦВЯТ И ВЛИЯНИЕ НА ПРАВЕДНИТЕ МИСЛИ

Буда е казвал: „Всичко, което представляваме, е създадено от нашите мисли“. Именно нашите мисли пораждат кръговрата на ражданията. Затова ние трябва да се стремим да изчистваме нашите мисли.

Когато се намираме в обществото на мъдрец, то усещаме едно удивително спокойствие; а в компанията на лош и егоистичен човек не ни е приятно и не се чувстваме добре. Всичко това е, защото аурата на мъдреца излъчва вибрации на покой и безметежност, а аурата на егоиста изпуска вибрации на зло и корист.

Второто действие на мислите – това е създаването на определени форми. Качеството и природата на мисълта определят нейния цвят и чистотата на нейната форма. Формата на мисълта – това е жива същност, притежаваща силна тенденция да реализира намерението на мислещия субект. Светлосините форми на мисълта означават преданост.

Формата на мисълта на самоотричането е покрита с димна и много нежна аура, с цвят на светъл лазур, изпод който просветва бяло сияние.

Формите на мисли, изразяващи себелюбие, гордост или гняв са оцветени съответно в сиво-кафяв, оранжев и червен цвят.

Ние винаги сме заобиколени от тези мисъл-форми и те ни оказват сериозно влияние. Дори и една четвърт от нашите мисли не е наша собственост, защото тези мисли просто се изливат в атмосферата. Това са основно зли мисли. Затова ние трябва винаги да повтаряме името на Бога. То винаги ще ни защити от лошо влияние.

 

АУРА И ДИНАМИКА НА РАЗВИТОТО СЪЗНАНИЕ

В частност, около съзнанието, притежаващо високо развита сила на мисълта, има един ясно различим феномен във вид на мощна аура.

Трябва специално да отбележим значителното влияние на високо развитото съзнание върху по-малко развитото. Не е възможно да се даде описание на това, което се случва в присъствието на Майстор или развит адепт.

В негово присъствие, дори той да не произнесе и една дума, ние изпитваме вълнуващи преживявания и в нашите глави идват потоци от нови, вдъхновяващи мисли.

Съзнанието се съпровожда от аура – ментална или психическа. Санскритският термин за обозначаване на аура е ТЕДЖАС. Това е светлина или ореол, свойствен на феномена на съзнанието. При тези, които се стремят към пълно разкриване на съзнанието, ние виждаме ярко сияеща аура. Тя е способна да се разпространява на големи разстояния и да въздейства по най-благоприятен начин на огромно количество хора, които са имали щастието да се окажат в зоната на нейното влияние. Редно е да се отбележи, че духовната аура е много по-могъща от психическата, праничната или менталната.

 

ДИНАМИКА НА МИСЪЛТА И НАСТРОЕНИЕТО

Хора в мрачно настроение привличат към себе си мрачни неща и рачни мисли, и то не само от съзнанията на другите хора, а и от „Хрониките на Акаша“ във физическия ефир.

Пълните с надежда, увереност и доброжелателно настроените хора привличат мисли със същата природа от страна на другите. Всичките им стремежи се увенчават с успех.

Хора в песимистично настроение, в състояние на депресия, на гняв и омраза – нанасят истински рани на другите хора. Те заразяват хората и възбуждат врити (колебания на съзнанието) с деструктивен, унищожителен характер. Такива хора заслужават осъждане. Те нанасят огромна вреда на света на мислите.

Хора в радостно и бодро настроение са благослов за обществото. Те даряват щастие на околните.

По същия начин, както една млада и прекрасна госпожица си крие лицето и не се появява в обществото, ако на бузата или носа ѝ се появи пъпка, така и вие не трябва да излизате и да общувате с приятели, когато изпитвате депресия, когато чувствате омраза или ревност. Защото вие ще заразите околните със своето настроение. Вие ще станете заплаха за обществото.

 

ДВИЖЕНИЕТО НА МИСЛИТЕ В СВЕТОВЕН МАЩАБ

Реално, мисълта напуска мозъка и обикаля наоколо. Оставяйки съзнанието на човека, мисълта – добра или зла, – поражда вибрации в манас (менталната атмосфера), която се разпростира навсякъде и във всички посоки.

Мисълта, също така, навлиза в съзнанията на други хора. Мъдрецът, живеещ в хималайска пещера, може да предаде могъща мисъл до най-отдалеченото кътче на Америка. Този, който се стреми да се изчисти в пещера, в действително изчиства целия свят и помага на света. Никой не може да спре полета на неговите чисти мисли, които биват възприемани от хората, готови да ги приемат.

Така, както Слънцето неизменно превръща всяко ведро вода на повърхността на Земята в пара, а после тази пара, повдигайки се нагоре, се събира във формата на облак, така и всички мисли, проектирани от вашето единично съзнание, също се издигат нагоре. Те витаят в пространството, обединявайки се с подобни мисли, които се проектират от хората, подобни на вас, и накрая всичките тези свети мисли слизат надолу с колосална сила, подчинявайки на себе си нежелателните сили.

инфо: tretooko.com




Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: havefun
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3522933
Постинги: 1093
Коментари: 2386
Гласове: 1832