Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2017 12:16 - ЖИВЕЕМ В ЗЕМЯТА НА БОТЕВ
Автор: zdrachna Категория: Хоби   
Прочетен: 413 Коментари: 0 Гласове:
1



България,моята родина,моята прекрасна татковина,земя на велики хора,земя на Ботев.Обичам своето отечество,тук съм се родилаи тук ще умра.Първата целувка,първата милувка,първата любов,първата сълза,моята съдба е на верна дъщеря на майка България.Какво е любов към родината?Това е онази любов,която разплаква и най-силния човек и дава вяра и надежда на най-слабия.Ох,отечество любезно! Моя мила, родна земьо,родна стряха,бяла спретната къщурка,не те заменям за нищо на света.
Щом чуя думите родина и любов веднага в съзнанието ми изплува образът на България.На моята родина,моя пристън и утеха.С бележития автор на стихотворението“Патриот“ си приличаме по това,че виждаме България по еднакъв начин,че за нас тя е идеал,сън,мечта,а повечето ми съвременници мислят точно обратното.Гордеем се с потеклото си и не позволяваме никой и нищо да хули нашия роден край.“...пътят е страшен,но славен“,нищо не може да сломи борбения дух на един революционер,дори смъртта е готов да посрещне,но само тая награда му стига“...да каже нявга народът:/умря сиромах за правда,/за правда и свобода...“. В живота на Ботев,България винаги е над всичко.Такава съм и аз,силно любя земя народна.
Дори днес,ако някой дойде и ме пита:“Даваш ли се,Златка на турска вяра,ще имаш много пари,злато и богатства?“Аз без съмнение ще отговоря:
-Море войводо,живота си давам,но себе си не давам на турска вяра.
Това е моя дълг към земята на Ботев,която е и моя и твоя родна земя,българино.Това е и доказателство за моята безгранична любов към България.Да остана тук,да уча,работя и да създам семейство в родината.
Любов и дълг са тясно свързани.В любовта може да има дълг към човека пленил сърцето ти,ти имаш дълг и пред себе си,когато си с него,да го обичаш,почиташ уважаваш,да не го изоставяш.
В дълга също има любов.Човек се отдава в изпълнение на свещения си дълг,воден само и единствено от чиста любов.Ботев,макар че обича своята любима,в сърцето му на преден план е дълга към отечеството си.Безпорно авторът е олицетворение на тази любов към дълга,който е по-важен и ценен за него,отколкото личното му щастие.Адмирации за мъжа,човека,революционера,патриота,бореца за свобода,автора Христо Ботев,който невръстен хлапак избира да участва в чета,да се бори срещу върли турци и да е готов на саможертва.
Сърце юнашко,голямо,колкото планета,изпълнено с любов-онази,която може жив да те изгори и да те възкръсне от смъртта-любовта към родината.Алтруист готов на всичко за благото на съотечествениците си.Ние ли ? Ние можем да бъдем безкрайно благодарни на Христо Ботев,че е избрал именно пътя на любовта и дълга към България,защото ако не се беше лишил от любовта на любимата си Венета,сега ние нямаше свободно да живеем в земята на Ботев и с гордост и плам в очите да изричаме заветните думи:
“Тоз, който падне в бой за свобода,
той не умира: него жалеят
земя и небе, звяр и природа
и певци песни за него пеят...“



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zdrachna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 109478
Постинги: 103
Коментари: 31
Гласове: 163
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031